Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020

67. Λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία ( τα προβλήματα )Εφ ΄όσον η εξουσία ζήτησε την αλήθεια
ας την πούμε...


Τα προβλήματα της εξουσίας
Τα κυριότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η εξουσία σήμερα είναι τα εξής:

1. Ο πληθυσμός
Ο πληθυσμός της γης έχει αυξηθεί υπέρμετρα και ανεξέλεγκτα  κυρίως σε υποανάπτυκτες χώρες της Ασίας της Αφρικής και της Νοτίου Αμερική, ενώ παρουσιάζει προβλήματα υπογεννητικότητας στις υπόλοιπες χώρες, ειδικά της Ευρώπης.
Οι βασικές αιτίες αυτό το πρόβλημα είναι  ότι λαοί αυτοί λειτούργησαν και λειτουργούν κυρίως με το βασικό ένστικτο σε  χρήση βασική και εντατική.
Ο άλλος  λόγος  είναι  ότι οι αποικιοκράτες χρησιμοποίησαν αυτούς τους λαούς  ως  φτηνό εργατικό μέσον και  ως δούλους και ήθελαν όλο και περισσότερους, όπως  ένας ορνιθοτρόφος  αυξάνει την παραγωγή ορνίθων στο ορνιθοτροφείο του ή ένας  καλός βοσκός ποιμένας αυξάνει το κοπάδι του.
Οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών και ειδικότερα  της Ινδίας και της Κίνας, είδαν  το πρόβλημα και προσπάθησαν  να πάρουν κάποια μέτρα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι πολυεθνικές τους εμπόδισαν συνεχίζοντας το "ανθρωπιστικό" τους έργο και θεάρεστο κατά τη ρήση "αυξάνεστε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε τη γη",  δηλ καταστρέψτε τη γη.
Η υπογεννητικότητα των άλλων χωρών και κυρίως της Ευρώπης οφείλεται  στις  εργασιακές συνθήκες και στον καταναλωτισμό της ψεύτικης ευδαιμονίας.
Οι εργασιακές συνθήκες, οι αμοιβές και η ανεργία δεν επιτρέπουν τη δημιουργία οικογένειας και γεννήσεις  παιδιών, ο δε εύκολος ευδαιμονισμός, του "να περνάμε καλά"  και να καταναλώνουμε πολυεθνικά προϊόντα πολλά,  καταργεί και την πρόθεση της τεκνοποίησης.
Αυτή η αύξηση του πληθυσμού που προωθήθηκε από τις  θρησκευτικές και  πολυεθνικές εξουσίες είναι πλέον εκτός ελέγχου και έτσι οι  πονηροί σκέφτηκαν  το εξής:
Αντί να πηγαίνουμε και να παράγουμε τα προϊόντα μας στην Κίνα και στο Μπαγκλαντές γιατί δεν κάνουμε Bangladesh όλο τον κόσμο ξεκινώντας από την Ευρώπη; Ποιο κερδοφόρο είναι αυτό και ασφαλές.
Το πρόβλημα όμως είναι που θα πουλήσουν αυτά τα προϊόντα, σε ποιον πληθυσμό, όταν είναι όλος ο πληθυσμός είναι τόσο  φτωχοποιημένος. Ποιοι θα τα αγοράσουν;
Απλά δεν έχουν που να τα πουλήσουν.
2. Το πολίτευμα
Δεν υπάρχει πολίτευμα ή καθεστώς να κυβερνήσει  8 δις πληθυσμού  στη Γαία. Ούτε η δικτατορία μπορεί, ούτε η δημοκρατία και καμία πολιτική ή θρησκευτική εξουσία δεν μπορεί να ελέγξει αυτόν τον πληθυσμό.
3. Τα φυσικά αποθέματα
Τα φυσικά αποθέματα,   το νερό, το πετρέλαιο, η καλλιεργήσιμη γη, ο αέρας, ορυκτός πλούτος της Γης και  οι μη ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας, είναι όλα  περιορισμένα και αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο πληθυσμό που μπορούν να θρέψουν και να συντηρήσουν. Η παράταση που πήρε ο γήινος πληθυσμός   ως διατροφή με την παραγωγή λιπασμάτων έχει σαν αποτέλεσμα μία τεράστια οικολογική καταστροφή  με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.  Ακόμη και τα συμπληρώματα διατροφής θα μείνουν ασυμπλήρωτα.  Ειδικά το νερό  θα αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες πολέμου γιατί ο άνθρωπος χωρίς πετρέλαιο έζησε πολλούς αιώνες, αλλά χωρίς νερό διατροφή δεν μπορεί.
4. Οι αποφάσεις
και πολλοί οργανισμοί.
Η  εξουσία στην προσπάθειά της   να κρατηθεί από την εξουσία, με νύχια και με δόντια έχει δημιουργήσει έναν λαβύρινθο οργανώσεων και οργανισμών, οι οποίοι στην ουσία παρασιτούν και απομυζούν τα τελευταία αποθέματα της Γης. Πέραν τούτου είναι αδύνατον μια  απόφαση να πάρει εύκολα ή γρήγορα, αν χρειαστεί και η, ευθυνοφοβία καραδοκεί. Κανείς δεν  θέλει και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη στέλνοντας τα χαρτιά από τον ένα γραμματέα στον άλλο γραφείο σε ατέλειωτη γραφειοκρατία. Τα ατελείωτα group συνέδρια επιδεινώνουν το πρόβλημα και το ανακυκλώνουν χωρίς ποτέ να το λύνουν.
Χωρίς απόφαση όμως, δεν υπάρχει ούτε κυβέρνηση ούτε  εξουσία.
Έχουμε ένα  κενό  εξουσίας και έχει η εξουσία ένα πρόβλημα τρανό και είναι πλέον κάτι περισσότερο από φανερό αυτό, αν προσθέσεις  και την πολυνομία παρανομία των νόμων.
5. Η δικαιοσύνη
Η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο αλλά και να φαίνεται τίμια.
Η εξουσία ούτε φαίνεται ούτε είναι τίμια και η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί, ούτως ή άλλως δεν μπορεί με τόση πολυνομία και τόσα παραθυράκια νόμων και δίκες φιέστα και παρωδία.
Δεν ικανοποιεί το κοινό αίσθημα περί δικαίω με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται  ένταση και οργή.
Ποτέ δεν τιμωρεί τον εαυτό της. Δεν έχουμε  πολλούς ανθρώπους της εξουσίας να τιμωρούνται για εγκλήματα που έχουν διαπράξει ειδεχθή.  Παράνομο πλουτισμό,  πόθεν έσχες αδιαφανή, εθνικές ιστορικές προδοσίες συμφωνίες  και άλλες πολλές ατασθαλίες.
6.Το εικονικό χρήμα
Το χρήμα είναι μία αντιστοίχιση της ανθρώπινης παραγωγής πρωτογενούς δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα  διαχείρισης  των φυσικών αποθεμάτων.
Παλιά είχε σαν αντίκρισμα το  χρυσό. Δεν μπορούσες να κόψεις να τυπώσεις νόμισμα, αν δεν είχες τον αντίστοιχο χρυσό φυλαγμένο στα κυβερνητικά θησαυροφυλάκια.
Επειδή όμως τα φυσικά αποθέματα ως περιορισμένα τελειώνουν, φθάνουν στο τέλος τους, οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές αγορές, σκέφτηκα να κόψουν νόμισμα χωρίς αντίκρισμα δανειζόμενοι αέρα κοπανιστό από το μέλλον.
Έτσι όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι στον αέρα και τα λεφτά που έχουν μερικοί πλούσιοι του  χρηματιστηρίου, είναι απλώς ένας αριθμός λογιστικός και εικονικός, δεν υπάρχει κανέναν αντίκρισμα σε  φυσικό  απόθεμα. Όλα αυτά είναι μία φούσκα που μία μέρα θα σκάσει  και αυτή η μέρα δεν θα είναι  πολύ αργά. Πρόσω ολοταχώς προχωρούμε σε αυτή... με την εξουσία να παραμιλά και τα μαλλιά της να τραβά.
7. Η διαδοχή

Το πρώτο πράγμα που ενδιέφερε και ενδιαφέρει μία εξουσία ισχυρή, είναι η διαδοχή.  Κάποιος που θα τη διαδεχθεί.  Φυσικά το αρσενικό παιδί ήταν πρώτη επιλογή επειδή η υλιστική κοινωνία χτίστηκε σε  βάση αρσενική, πατριαρχική.
Οι κακές επιλογές και οι γάμοι συμφέροντος  δεν ευνοούν τους  υγιείς  και δυνατούς απογόνους, έτσι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν και δεν έχουν φυσικούς απογόνους αλλά ούτε και πνευματικούς.
Και αν υπάρχουν, έχουν εκφυλιστεί. Βλέπε βασιλικές οικογένειες  και πρωθυπουργούς και καγκελάριους  άνευ απογόνων και διαδόχων.
Το πρόβλημα έγινε  ιδιαίτερα οξύ  στις αρχές του εικοστού αιώνα και για αυτό το λόγο  από εκεί και μετά, όλες οι μυστικές σέχτες και στοές που κυβέρνησαν αυτόν τον κόσμο παρασκηνιακά, τα έχουν βγάλει όλα.... στο φως.
Πριν ήταν όλα μυστικά και απαγορευμένα.
Παλαιά όλες οι στοές, ήταν μία λέσχη κλειστή δεν μπορούσες να μπεις και να βγεις εύκολα από εκεί. Ιεραρχία μύηση όρκοι και αυστηρή επιλεκτική διαδοχή πού ήταν κυρίως προφορική.
Η διαπίστωση από τους υψηλόβαθμους αρχιερείς των στοών ότι δεν υπάρχει ικανός διάδοχος να τους  διαδεχθεί,  τους οδήγησε αναγκαστικά στην απόφαση αυτή.
Έτσι είδαν το φως κείμενα και αρχεία μυστικής και καλά κρυμμένης γνώσης. Η κατανόηση αυτής της γνώσης δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον καθένα  που θα πρέπει μόνος του πια,  να ξεμπερδέψει ένα μπερδεμένο κουβάρι υπερπληροφόρησης ή παραπληροφόρησης, χωρίς προσωπικό  δάσκαλο χωρίς μύηση χωρίς οδηγό. Είναι  ένας ηράκλειος άθλος  το έργο αυτό.
8. Το διαδίκτυο
Το διαδίκτυο είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την εξουσία και μεγάλος πονοκέφαλος. Πρώτη προσπάθησε να το ελέγξει και προσπαθεί να το χειραγωγήσει μέσα από  ένα λαβύρινθο πληρωμένων σελίδων  και  τον μισθοφορικό  στρατό των τρολς. Όμως δεν μπορεί. Δεν την ευνοεί η Εποχή. 
Κάποιοι  βγαίνουν σαν τον Θησέα από τον Λαβύρινθο συνδέοντας τις πληροφορίες με το Μίτο και τις κατανοούν.
Αρκετοί λειτουργούν σαν  Αλκίνοοι Φαίακες και στέλνουν  γρήγορα τη Σκέψη και τον Οδυσσέα στην Ιθάκη και κάποιοι άλλοι είναι Τηλέμαχοι , το δόρυ δίπλα σε ένα τόξο κρατούν εύστοχα μαζί με την Αθηνά που συζητούν.
9. Η εντροπία
Η αλαζονεία, ο υπέρμετρος εγωισμός της εξουσίας μαζί με την απληστία την οδηγούν σε μία ταχύτερη πτώση της ενέργειας έναν θερμοδυναμικό θάνατο, που της πολύ της πηγαίνει, την εντροπία.
Η εξουσία από το φόβο μη χάσει την εξουσία κατεβάζει τον πήχη το επίπεδο και τη στάθμη της ενέργειας  και κρατά το επίπεδο της συνείδησης σε  νηπιακό στάδιο. Όλο   για διαφορετικότητα μιλά, και   όλα τα ισοπεδώνει και τα εξισώνει και τα ομογενοποιεί.  Φυλές έθνη γένη. Διακαής πόθος της, δεν το κρύβει άλλωστε, η μία μιγαδική ευκολοκυβέρνητη φυλή σε ένα εργοτάξιο Γη που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά.
Εκείνο που βλακωδώς δεν κατανοεί, είναι ότι  αυτό την παρασέρνει προς τα κάτω και τον δικό της θάνατο σημαίνει.
10. Η αθανασία
Μία από τις μεγαλύτερες επιδιώξεις της εξουσίας είναι η αθανασία και επιθυμία των εκάστοτε Φαραώ,  είναι να γίνουν αθάνατοι με κάθε τρόπο και μετά  αντίτιμο. Για αυτό το λόγο κυνήγησαν και κυνηγούν τα Μήλα της Αθανασίας μέχρι της Νέας Υόρκης, τις συμμορίες.
 Το πρόβλημά τους είναι ότι ο Ηρακλής, τα έχει επιστρέψει στον κήπο τους εκεί που ανήκαν,  ο Οδυσσέας έφυγε από το νησί  της  Ατλαντίδας κόρης που του την έταζε, 
ο Σίσυφος κουβαλάει την πέτρα του στον Άδη και οι αρνητές του θανάτου δεν πρόκειται να αναστηθούν. Με αυτό το γεγονός αυτό να  συμφιλιωθούν, γιατί στις καινούργιες πολιτείες  που θα δημιουργηθούν, πυραμίδες στοές μετρό και μετροπόντικες δεν θα  υπάρχουν καθώς και τρωκτικά  και βρυκόλακες αυλοκόλακες,  σε αυτά να κατοικούν.


Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του

Αστραία ©©

66. Λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία ( οι μορφές )


Επόμενο:
Οι λύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Be simple