Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

64. Λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία (οι μέθοδοι)Εφ ΄όσον η εξουσία ζήτησε την αλήθεια
ας την πούμε.....


Οι μέθοδοι της εξουσίας

Τι χρησιμοποιεί και πως και γιατί

Βία οργή ανησυχία οίκτος ψεύτικα διλήμματα αγάπες Σειρήνων και άλλα πολλά

 Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η εξουσία για παραμένει στην εξουσία είναι συγκεκριμένες από αρχαιοτάτων χρόνων, κλασσικές στο είδος τους και βασίζονται πάντα στην παραγωγή και πρόκληση συναισθημάτων από τα οποία τρέφεται και συντηρείται.

 Το συναίσθημα έχει να κάνει με το νερό που αποτελεί το 70% περίπου του ανθρώπινου οργανισμού και ανήκει στον Ποσειδώνα τον άρχοντα των υδάτων και κυρίαρχου του αρχέγονου ωκεανού.

 1. Η βία

Η βία τρέφει την εξουσία

 Η ωμή απροκάλυπτη βία υπήρξε η πρώτη  μέθοδος της εξουσίας που είχε δικαίωμα ζωής και θανάτου στους υπηκόους της χωρίς να δώσει λόγο σε κανέναν .Ο τρόμος που προκαλείται από αυτή τη μέθοδο  τρέφει την εξουσία την συντηρεί και παραλύει τους υπηκόους της. Ο Οδυσσέας την γνώρισε στον Κύκλωπα τον γιο του Ποσειδώνα.

 2. Η οργή

 Η οργή είναι ένα συναίσθημα που προκαλείται από την κατάφωρη αδικία και η Ιλιάδα ξεκινάει με την οργή μήνι του Αχιλλέα εύστοχα. Είναι εύκολο η εξουσία με παγιδέψει τους ανθρώπους στην οργή και να τους αποσύρει από το πεδίο μάχης, της σωστής δράσης σπρώχνοντας τους σε παράλογη αντίδραση.

 3. Η ανησυχία και η αβεβαιότητα

 Είναι ένα τοπία ομίχλης μέσα στο οποίο προχωράς χωρίς να μπορείς να διακρίνεις τίποτα και χωρίς να ξέρεις τίποτα. Η απογοήτευση καραδοκεί. Ο Οδυσσέας  πάλεψε 10 χρόνια σε αυτό το  το πεδίο της πλήρους αβεβαιότητας.

4. Ο οίκτος και ο αυτοοίκτος

Η εξουσία όταν αποτύχει με τις προηγούμενες μεθόδους χρησιμοποιεί το ισχυρότερο χαρτί της μεταμφιέζεται σε θύμα, θυματοποιείται. Από θύτης θύμα και ζητάει την επιείκεια ποντάροντας στην ανθρωπιά σου και στις ευαισθησίες σου με σκοπό να σε αποτελειώσει με την πρώτη ευκαιρία.

Επικαλείται συναισθήματα δεν τα έχει νιώσει ποτέ η ίδια.

5. Το δίλημμα

 Μία αποτελεσματική μέθοδος της εξουσίας είναι τα ψεύτικα διλήμματα ή δημοψηφίσματα,  δήθεν ότι πρέπει και μπορείς να διαλέξεις. Είναι ένα δίλημμα ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη  και στην τακτική του Σίνη του Πιτυοκάμπτη να σχίζει το μυαλό σου στα δύο ανάμεσα σε δύο δέντρα

 που σε έχει δέσει με σχοινί γέρο.

5. Η αγάπη

 Όταν η εξουσία αποτύχει με το τρόμο θα αρχίσει να σου μιλάει για την αγάπη. Θα τραγουδάει γλυκά σαν τις Σειρήνες θα σου λέει αυτά που θέλεις να ακούσεις, θα σου τάζει λιμάνι και παρηγοριά. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε όλα αυτά;

 6. Ο χωρισμός

 Το διαίρει και βασίλευε είναι μία κλασική μέθοδος της εξουσίας, διαιρεί και βασιλεύει, χωρίζει τον άντρα από τη γυναίκα, τα παιδιά από τους γονείς, τα αδέρφια που τα αδέρφια, τους φίλους από τους συγγενείς, με αιρέσεις κόμματα θρησκείες και ιδεολογίες .

7. Η κολακεία

 Η εξουσία όταν αρχίσει να σε κολακεύει σημαίνει ότι θέλει να σε χρησιμοποιήσει σαν τον καλύτερο επιστάτη αρχιεργάτη στη φάρμα του εργοταξίου. Σε κολακεύει σε ανεβάζει σε χρησιμοποιεί και σε γκρεμίζει στη στιγμή ως αναλώσιμο προϊόν.

8. Τα θεάματα

 Από το Κολοσσαίο στα σύγχρονα σκουπιδιάρικα ριάλιτι και τους γελωτοποιούς του βασιλιά τα κενά είδωλα.

 Από τα βάρβαρα ζωώδη θεάματα  μέχρι τις ταυρομαχίες ποδοσφαιρομαχίες τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανά της σύγχρονης αποβλάκωσης μαζί με τα κουτσομπολιά της showbiz.

 9. Η προσοχή

 Τα θεάματα είναι τρόπος η εξουσία να σου αποσπά την προσοχή. Σε αποπροσανατολίζει να μην προσέξεις το ουσιαστικό και να ασχολείσαι συνεχώς με το ευτελές και χαζό. Είναι ένας τρόπος να σου κλέβει προσοχή και μέσω της προσοχής να σου κλέβει και ενέργεια.

 10. Η ενέργεια

 Η εξουσία δεν είναι ότι σου κλέβει χρόνο, προσοχή, λεφτά τα παιδιά σου τον άντρα τη γυναίκα σου τους φίλους σου   τα λόγια σου τις ιδέες σου. Σου κλέβει ενέργεια και αυτός είναι ο βαθύτερος στόχος της.

 11. Η πορνεία

 Μέσω της παράνομης ή νόμιμη πορνείας όπως πολλοί γάμοι, η εξουσία διαχειρίζεται τη σεξουαλική σου ενέργεια. Εξευτελίζει τη γυναίκα και γουρουνοποιεί τους άντρες με τη βοήθεια της Κίρκης. Είναι από τις πρώτες και πανάρχαιες μεθόδους κλοπής της ενέργειας.  Απαγορεύει το σεξ, το δαιμονοποιεί για να μπορεί να το πουλήσει ακριβά έτσι όπως θέλει αυτή.

12. Το νηπιαγωγείο

 Η εξουσία κράτα τους ανθρώπους σε νηπιακή κατάσταση και εμποδίζει την ενηλικίωσή τους. Με αυτό τον τρόπο τους χειρίζεται πιο εύκολα σαν μωρά.  Κρατά τους ανθρώπους "νήπια" για τους να σφάξει ο Ηρώδης. Ο Όμηρος αποκαλεί τους μνηστήρες νηπίους με μία λέξη ενδελεχώς σημειολογική.

 Αντί να έχει πολιτική αγωγή, παιδεία για πολιτική, για υπεύθυνους πολίτες  έχει μόνο "τάξεις νηπιαγωγείων" και μωρούς αλήτες.

 13. Η τέχνη

 Η τέχνη χρησιμοποιείται από την εξουσία με ένα φανταχτερό τρόπο. Αυτό που η εξουσία προωθεί και πουλάει σαν τέχνη είναι κυρίως ελώδεις σκεπτομορφές του συλλογικού ασυνείδητου που τροφοδοτεί για να αποκοιμίζει και να αποχαυνώνει τον θεατή. Μαζί με τα ναρκωτικά που πουλάει στα κρυφά τον αποτελειώνει. Οι περισσότεροι "καλλιτέχνες της εξουσίας" σχετίζονται με αυτά.

14. Η δουλεία

 Η δουλειά έχει πολλές μορφές, από την πρωταρχική αγοροπωλησία των σκλάβων μέχρι την σύγχρονη μορφή δουλοπαροικίας και εθελοδουλίας.  Κάποτε ο δούλος ζούσε στο σπίτι του αφέντη αλλά είχε τουλάχιστον ένα σπίτι και λίγο φαΐ. Σήμερα παίρνει ένα μισθό 400 ευρώ ή ένα επίδομα 250 ευρώ, αν τα παίρνει και αυτά και πεθαίνει στο παγκάκι έχοντας πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ.

 Το χειρότερο είναι ότι αισθάνεται "ελεύθερος 'και επαναστάτης με μάσκα η χωρίς. 

15. Η μίμηση
Η εξουσία όταν της γυαλίσει κάτι ή το θεωρεί καλό, το μιμείται, το αντιγράφει, το ιδιοποιείται με σκοπό να το ελέγχει, να το διαβρώσει, να το καπηλευτεί. Μιμείται τον θεό, τον επαναστάτη, τον πατριώτη, τον αγωνιστή τον ανθρωπιστή.


Λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία σημαίνει  ότι έχεις χαρτογραφήσει

  και εξερευνήσει όλες τις μεθόδους της και τα εξουσιαστικά πεδία

Αστραία ©©


62. Λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία (θεογονία)
63. Λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία (τα λάθη )

Επόμενο
Οι αντιφάσεις  της εξουσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Be simple