Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

48. Οι φόβοι της εξουσίας

δέπας  ομηρικό

Πως πιάνεις ένα πίθηκο;
Βάζεις μία μπανάνα σε ένα βάζο 

"Δώσε σε ένα άνθρωπο εξουσία 
για να καταλάβεις τον χαρακτήρα του" 
 Ένας είναι ο μεγαλύτερος φόβος της εξουσίας, μην τη χάσει. 
Γραπωμένοι όλοι οι ΣΗΘ άνθρωποι της εξουσίας στο θρόνο και τις καρέκλες τους δεν ξέρουν πότε και πώς να αποχωρήσουν με αξιοπρέπεια και διαφανές φως. 
Η έννοια της εξουσίας είναι πολύ βαθιά ξεκινάει από την πρώτη δόνηση της ύλης και η σημασία της ανάγεται στον Ουρανό τον πρώτο μεγάλο εξουσιαστή. 
 Ο πρώτος φόβος είναι η αρσενική αρχή, για αυτό η εκάστοτε εξουσία καταστρέφει την  άρεια πυγμή.  Οι άντρες οδηγούνται σε μία βάναυση αρρενωπότητα με υπερβολή ή εκθηλυκοποιούνται με με δολιότητα ποταπή. 
Αφού εξουδετερώσει τους άνδρες  που φοβάται, η εξουσία καταστρέφει και τις γυναίκες. Ή τις εκδίδει στην πορνεία ή της κλείνει χανούμισσες στη δουλειά. 
Η εξουσία, εκτός ουσίας αρέσκεται να κυβερνά τους χειρότερους κατεβάζοντας συνεχώς το επίπεδο της ενεργειακής στάθμης. Είναι τόσο ανόητη  που δεν καταλαβαίνει πώς προωθώντας τους χειρότερους και κατεβάζοντας το επίπεδο της ενέργειας, επιταχύνει έναν θερμοδυναμικό θάνατο  επισπεύδοντας και τον δικό της. 
 Έτσι οι εκάστοτε κυβερνήτες αποκομμένοι από την πραγματική ζωή και τα προβλήματά της προσλαμβάνουν στην υπηρεσία τους αυλοκόλακες μανδαρίνους που τους λένε αυτά που που θέλουν να ακούσουν και όχι την αλήθεια. 
Η εκάστοτε εξουσία έχει έναν "θεϊκό δώρο"  δόγμα πολύ βολικό για αυτή για να στηρίζεται και να την εξυπηρετεί. 
 Ελέγχει την πληροφόρηση και πληροφορεί αυτή την ποδηγετούμενη μάζα με  "τις ειδήσεις"   που επιθυμεί κλέβοντας και διασπώντας τη προσοχή. 
 Προσφέρει άρτο και θεάματα, όχι μόνο χαμηλού επιπέδου τηλεοπτικές και άλλες εκπομπές αλλά και δήθεν κουλτούρα  και τέχνη της κακιάς ώρας  με νοσηρές πήγες. 
 Κλέβει πάντοτε ενέργεια με όλους τους τρόπους και χρήματα με παράνομους φορολογικούς νόμους, γιατί και τα χρήματα είναι ένα είδος ενέργειας. 
 Χαρακτηρίζεται από μεγάλη αδιαφάνεια της  περιουσιαστικής και οικονομικής της  κατάστασης. Αδιάφανο το πόθεν έσχες και έχει πάντα μια μεγάλη ΣΚΙΑ όπως όλα τα αδιαφανή σώματα. Κυρίως οι θέσεις της  εξουσίας,   κομματικής και θρησκευτικής  κατακτώνται από ανήθικα άτομα αδίστακτα και ανόητα. 
 Ο Όμηρος τους αποκαλεί "νηπίους"  και είναι στην συνείδηση και την έλλειψη της, ΜΩΡΟΙ.
 Τους περιγράφει με τα ονόματά τους και τον χαρακτήρα τους τα λόγια τους και τις πράξεις τους διαχρονικά στα Έπη τα Ομηρικά.

"Είναι μεγάλη τύχη για τους κυβερνήτες  που οι λαοί τους δεν σκέπτονται".
Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία;Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Be simple