Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

47. Ιαπετίδης Άτλας ο κοσμοκράτωρ της Ατλαντίδας


Από την πτώση των Τιτάνων
 Στην αυγή, ημέρα Τιτώ, της  Λεμουριανής Εποχής πριν 75 εκατομμύρια χρόνια οι Τιτάνες  κυριαρχούσαν στον Ουρανό και τη Γαία, με κυρίαρχο τον  Τιτανίδη Κρόνο. Ο χρόνος άρχισε να ρέει στα  ευκαρυωτικά  οργανικά όντα στη Γαία Ρέα αφήνοντας πίσω την Τιταία των ανοργάνων ειδών.
Η άνοδος του Διός  και των Ολυμπίων πριν 2 εκατομμύρια χρόνια θα σημάνει το τέλος της  παλαιάς τάξης των Τιτάνων και τη δημιουργία του ανθρωπίνου είδους από την καρδιά του Διόνυσου που κατασπάραξαν και έσωσε η Σοφία Αθηνά.
Η Αλπική ορογένεση αρχίζει και ο Homo Sapiens προσπαθεί να βαδίσει όρθιος και να γίνει σοφός, αν και ευφυής τα μάλα.
Οι εκδικητές Τιτάνες, ( τιταίνω εκδικούμαι άγρια, Τιτώ ημέρα ) θα παραμείνουν ως μέρος της ανθρώπινης φύσης καιροφυλακτώντας για την εκδίκηση και την επιστροφή τους, 6 Τιτάνες και 6 Τιτανίδες. Με τον ανασχηματισμό της τότε κυβέρνησης  στα αντίστοιχα υπουργεία, 
Ωκεανός  έγινε Ποσειδών
Τηθύς   σε Εστία
Κόιος  Ήφαιστος  (Καβείρια, μετά τα Ελευσίνια Πλούτων )
Φοίβη Άρτεμις
 Υπερίων Άπόλλων Ήλιος
 Ευρυφάεσσα ή Θεία  Αφροδίτη
Κρείος  Άρης Κριός
Ιαπετός  Ερμής
Θέμις Αθηνά
 Μνημοσύνη Ήρα
 Κρόνος Ζευς
 Ρέα  Δήμητρα,
αλλά, δεν πολέμησαν όλοι εναντίον του Ζήνοος Νοός.
10 χρόνια, 10 γεωλογικούς αιώνες πολεμούσαν μεταξύ τους και χάνουν την εξουσία.
Τι θέλουν οι Τιτάνες;
Ένα κόσμο χωρίς τους ανθρώπους
γιατί θεωρούν πως ο άνθρωπος και, όχι άδικα, είναι ο ιός πάνω στη Γη.
Και ο Ζευς κάποια φορά μαζί τους συμφωνεί και οι μεγάλοι κατακλυσμοί  του Ωγύγου του Δευκαλίωνα και του Δάρδανου επιβεβαιώνουν την πρόθεση του αυτή.
Όμως κάποιος  πάντα επιβιώνει μέσα από αυτή τη καταστροφή και συνεχίζει την ανθρώπινη πολιτισμική κοινωνία από την αρχή.
Ο Ιαπετίδης Άτλας  ( ιάπτω, εκσφενδονίζω βράχους ) σε γιο του Ποσειδώνα θα ξαναγεννηθεί και ο Ποσειδών θα αναλάβει την κυριαρχία της Ατλαντίδας, ενώ ο Ηρακλής θα παγιδευτεί μέσω των κοσμικών ιερατείων και  του εμπορίου της θρησκείας, να κρατά τον Ουρανό. Οι άνθρωποι  με το βλέμμα χαμηλό να προσκυνούν τον θεό  στα τέσσερα, αντί να τον κατανοούν  όρθιοι σε πνεύμα ελεύθερο και διαχρονικό με τα χέρια τους ψηλά στο ουρανό. 
Η δουλεία στο θεό θα είναι το κυρίαρχο σλόγκαν των ιαπετικών θρησκειών γιατί κάθε εξουσία επιθυμεί ευκολοκυβέρνητους δούλους και διώκει το νοητικό χρησιμοποιώντας το ανεξέλεγκτο ποσείδωνιο θυμικό νερό.
Την Εποχή των Ιχθύων ο Ηρακλής  θα  αναζητήσει  στην Νέα Ατλαντίδα τις ΗΠΑ τα Μήλα των Εσπερίδων με όλα τα φύλα τους, τα φύλλα και τις φυλές. Θα τα επιστρέψει όμως, μαζί με τον Οδυσσέα που φθάνει στην Ιθάκη, στο τέλος της Εποχής των άφωνων ψαριών, εκεί που ανήκουν. Έτσι η  Αθανασία του ανθρώπου δεν θα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης των ανθρώπων από τους Τιτάνες και εκδικητικούς  ιαπετικούς θεούς.
Η γνώση θα είναι προσιτή σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα που όρθιο και σοφό θέλει να σταθεί και στον Όλυμπο, το ολόλαμπρο  φωτισμένο όρος επιθυμεί να ανεβεί.
Έτσι τελειώνει η Μνηστηροφονία και ο 12ος Άθλος του Ηρακλής, τα Μήλα των Εσπερίδων και μεταβαίνουμε στη καινούργια Εποχή μαζί με την Άρτεμη και το όμορφο ελάφι της να τρέχει σε καταπράσινα λιβάδια ξέγνοιαστο και ελεύθερο και ταχύ.
Στην Εποχή του Ολύμπιου  Ηρακλή
Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Be simple