Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020

41. Κορωνοϊός, αλήθειες και ψέματα


Ο κορωνοϊός δεν ήλθε στη ζωή μας ξαφνικά, παρόλο που εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2020  αρχίζοντας από ανατολικά.
Ο  κορωνοϊός  είναι αποτέλεσμα  μιας ψυχικής μόλυνσης και πνευματικής  και φτώχειας  που περιφέρεται  μεταδοτικά καιρό τώρα στη ασθενή ανθρωπότητα.
Λέγονται πολλά από ειδικούς και μη, και συνωμοσιολογικά, όμως όταν εξετάζουμε ένα θέμα δεν μπορούμε τη λογική τελείως να καταργούμε.
Υπάρχει ή όχι ο κορωνοϊός; Και πώς δημιουργήθηκε και από ποιους  και  γιατί; 
Όπως και να έχουν τα πράγματα, ένα είναι σίγουρο ότι σε λίγο θα ξέρουμε σίγουρα με την, εις άτοπο επαγωγή.
Αν ο κορωνοϊός δεν υπάρχει και είναι απάτη, όπως ισχυρίζονται μερικοί,  μετά την καραντίνα θα μπούμε στη συνηθισμένη κανονικότητα και ούτε γάτα ούτε ζημιά, παρ όλο που θα έχουμε προβλήματα οικονομικά πολλά.
Αν όμως ο κορωνοϊός υπάρχει και είναι πραγματικότητα μετά την καραντίνα θα μπούμε στην ανοσία της αγέλης και εφόσον δεν υπάρχει το εμβόλιο, θα μας θερίσει πραγματικά.
Σε ένα μήνα το πολύ μετά την άρση των μέτρων θα γνωρίζουμε την απάντηση οριστικά.Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κορωνοϊός δυστυχώς είναι μια νέα πραγματικότητα και ήλθε για να μείνει. Το πιο πιθανόν είναι να μην  είναι ένα είδος, αλλά 3-4 και το πιο επικίνδυνο είναι, ότι φαίνεται να μεταλλάσσεται συνεχώς. Η φονικότητα του, ίσως να εξαρτάται από την ομάδα αίματος, τη φυλή, την ηλικία και φυσικά από τα υποκείμενα νοσήματα.
Η Ελλάδα έχει ένα μικρό πληθυσμό και η κυβέρνηση κέρδισε χρόνο με τα μέτρα  που πήρε ορθώς, γιατί  το σύστημα υγείας ήταν ανέτοιμο να αντιμετωπίσει αυτή την καταιγίδα και θα κατέρρεε το σύμπαν. Στην ουσία τα τρία βασικά, το ρεύμα, το ίντερνετ και το νερό και θα περνούσαμε στην  χαοτική αταξία.
Δεν είχε πολλές επιλογές, ούτε έχει ουσιαστικά. 
Απλώς με τον χρόνο που κέρδισε μετριάζει την συλλογική της ευθύνη και περνά την ατομική.
Και μόνο αυτό μπορεί  να γίνει και ο καθένας  ενήλικας να την αναλάβει  προσωπικά υπεύθυνα και ατομικά.
Όσοι ονειρεύονται βόλτες καφενεία  καφέ μπαρ,μπάνια, τουρισμό και ότι ξέρανε  από παλιά,  καλύτερα να το ξεχάσουν γιατί οι παλιές συνήθειες θα πάνε στον παράδεισο μαζί με τις παλιές αγάπες.
Στη γη θα μείνουν μόνο οι νοήμονες άνθρωποι που θα επιβιώσουν  του είδους τους, εξελεγκτικά.

Αστραία ©©

1 σχόλιο:

 1. Το old_boy είναι μια cult ταινία του 2003 με μία ενδιαφέρουσα ατάκα στο τέλος.
  "Η σωστή ερώτηση δεν είναι γιατί σε έβαλα φυλακή αλλά, γιατί σε έβγαλα"
  Η σωστή ερώτηση είναι:Γιατί θα βγούμε από την καραντίνα φυλακή του κορωνοϊού και πως; Όλα τα παλιόπαιδα
  Ένας συνηθισμένος άνθρωπος απάγεται από αγνώστους και μένει φυλακισμένος επί 15 χρόνια, αγνοώντας την αιτία. Όταν ξαφνικά αποφυλακίζεται, αναζητά σε ημιπαράφρονα κατάσταση τους δεσμώτες του, όμως ο άγνωστος δήμιός του συνεχίζει να ελέγχει τη ζωή του, κάνοντάς τον μια μαριονέτα σ' ένα μακιαβελικό σχέδιο εκδίκησης. Μέγα βραβείο Φεστιβάλ Καννών 2004.
  https://www.youtube.com/watch?v=2HkjrJ6IK5E

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Be simple