Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020

34. Cocooning και μένουμε σπίτι


Cocooning, το κουκούλι και  η φυσαλίδα της ενέργειας.
Τι κάνουν τα κουκούλια όταν μένουν σπίτι
Το cocooning είναι μία κατάσταση κουκουλιού. Κουκούλι, κάψουλα, έχουν όλοι οι οργανισμοί συνείδησης και τα έμβια όντα. Κουκούλι έχει και ο άνθρωπος,  είναι ο ζωτικός του χώρος, η αύρα του, γύρω από το φυσικό του σώμα, αν ανοίξει τα χέρια του πάνω, δεξιά και αριστερά. 
Μέσα σε αυτό το κουκούλι του ανθρώπου κυκλοφορούν οι  απόρροιες σε κβαντωμένα πολωμένα ρινίσματα ενέργειας. Όταν ο άνθρωπος είναι ήρεμος και νηφάλιος, οι απόρροιες αυτές είναι ήρεμες τακτοποιημένες και συντονισμένες συγχρονισμένες με τις εξωτερικές, του σύμπαντος.
 Όταν επικρατεί  αναταραχή σε αυτές τις απόρροιες και μέσα στο κουκούλι ο άνθρωπος, όχι μόνο είναι νευρικός αλλοπρόσαλλος και αντιφατικός αλλά, είναι και ευάλωτος σε οποιαδήποτε εξωτερική επίθεση από ξένο παράγοντα.
Κοντά στην καρδιά (του Απόλλωνα) και πίσω στην πλάτη βρίσκεται το σημείο αντίληψης του ανθρώπου, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί κάθετα, μέσα ή έξω από το κουκούλι και οριζόντια σε περιστροφή περιφορά.  Είναι σαν τη βελόνα ενός ραδιοφώνου και όταν βρίσκεται σε ένα σημείο, ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται και ακούει αυτόν τον συγκεκριμένο σταθμό μόνο.
 Οι απλοϊκοί άνθρωποι, οι φανατικοί, δεν έχουν μεγάλη ποικιλία σταθμών, ένα δύο το πολύ σταθμούς και με το ζόρι αντιλαμβάνονται και αυτούς.  Οι πιο εξελιγμένοι άνθρωποι εξελίσσουν την συνείδηση μετακινώντας το σημείο τις αντίληψης τους και αντιλαμβάνονται πιο πολλούς σταθμούς.
 Όταν το μετακινούν οριζοντίως στην επιφάνεια καλύπτουν όλο το εύρος του Γνωστού της Λογικής,  ήτοι επιστήμη φιλοσοφία μαθηματικά .

Όταν μετακινείται το σημείο της αντίληψης καθέτως αντιλαμβάνονται ιδιαίτερους σταθμούς και εξερευνούν το Άγνωστο.
Και ο Οδυσσέας και ο Ηρακλής έχουν κάνει μεγάλες εξερευνήσεις στην επιφάνεια του Γνωστού και στα βάθη του Αγνώστου.
 Η κάθετη μετακίνηση του σημείου της αντίληψης είναι υπόθεση του 8ου οίκου, του Πλούτωνα και του Σκορπιού σε προσωπικό επίπεδο και προσωπικού υποσυνείδητου  και, του Ποσειδώνα και των Ιχθύων του 12ου οίκου σε υπόθεση συλλογικού ασυνείδητου.
 Η κάθε Εποχή έχει το πνεύμα της, το zeitgeist και ένα σταθερό σημείο αντίληψης που χρησιμεύει ως μέσον συλλογικής συνείδησης και συνεννόησης μέχρι να γίνει ένας σκουριασμένος μπερδεμένος παγιωμένος γόρδιος δεσμός, η φυλακή του σπηλαίου για όλους, το ΜΑΤΡΙΧ .
Επειδή και η προσωπική και η συλλογική συνείδηση εξελίσσονται στο χώρο και στο χρόνο, τίποτα δεν μπορεί να μείνει παγιωμένο για πάντα. Οι δεσμοί λύνονται, ξεπαγώνουν ή κόβονται με αλεξανδρινό σπαθί
 Η σύγχρονη πανούκλα του κορωνοϊού είναι συνέχεια μιας προηγούμενης καθολικής ψυχικής μόλυνσης πρωτίστως, που τώρα εκδηλώνεται στο φυσικό επίπεδο  από λάθη και αμετροέπεια των πολλών μικρών ασυνείδητων κουκουλιών.
 Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του χρησιμοποίησε την λέξη cocooning εύστοχα, σε ιδιαίτερη σημειολογική αναφορά και υπήρξε μία ευχάριστη έκπληξη για τα κουκούλια που αντιλαμβάνονται τις λέξεις στην έννοια και τη σημασία τους καθολικά.
 Το "μένουμε σπίτι" λοιπόν σημαίνει ότι τακτοποιούμε τις απόρροιες του κουκουλιού με ατομική ευθύνη προσωπικά για να τακτοποιηθούν και οι απόρροιες εξωτερικά και συλλογικά.
 Να μην ξεχνούμε πως η γη είναι ένα μεγάλο κουκούλι υπερσυνείδησης και είμαστε σε καραντίνα υποχρεωτικά.  Η ταχύτητα διαφυγής μας είναι μεγάλη σχετικά αλλά αυτό που μπορεί να δραπετεύσει και να ταξιδέψει είναι η συνείδηση με της ελευθερίας, τα φτερά .

Ελευθερία δεν σημαίνει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, δικαιώματα και υποχρεώσεις ευσυνείδητων πολιτών σε μία όμορφη Πολιτεία ήρεμων απορροιών, μέσα έξω.
Να μη ξεχνούμε πως το κουκούλι είναι ένα ωόν με κέλυφος και ο κόσμος δημιουργήθηκε μέσα σε αυτό από τη Γαία που γεννά τον Ουρανό.

Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Be simple