Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

33. Μένουμε σπίτι μαζί με τους Άθλους του ΗρακλήΜένουμε σπίτι με τον  Ηρακλή
1. Ξεκινούμε από τα Βόδια του   Γηρυόνη πού είναι το σώμα στην καλή φυσική νοητική και ψυχική του κατάσταση χωρίς να φωνάζουμε άγρια πολύ.
2. Συνεχίζουμε με τον Ταύρο της Κρήτης. Τον πιάνουμε από τα κέρατα και τρώμε σωστά, ούτε λίγο, ούτε πολύ όσο χρειάζεται για τη σωστή διατροφή.
 3. Δαμάζουμε τα Άλογα του Διομήδη με τον σωστό εσωτερικό μονόλογο, τις σωστές σκέψεις επιδιώκοντας τον καλό εξωτερικό διάλογο, την λογική επικοινωνία.  Και μιλάμε και ακούμε σωστά και καλά αποφεύγοντας να απαντούμε στον γρύλο.
 4. Η κάθετη και οριζόντια ανακεφαλαίωση κατά τη διάρκεια της απομόνωσης θα μας βοηθήσει να κόψουμε τα κεφάλια της λερναίας Ύδρας αποτελεσματικά  και επειδή γίνεται και συλλογικά έχει πολύ μεγάλη σημασία να γίνει σωστά και βαθιά ξεκινώντας από τις ρίζες μας.
5.Το Λιοντάρι της Νεμέας,τον εγωισμό το πνιγούμε με τα χέρια μας στο λαιμό και κρατάμε τη Λεοντή και τη δύναμή της, τη ζωτική.
 6. Παίρνουμε το τόξο, τα αντισηπτικά, τα καθαριστικά τα απολυμαντικά και καθαρίζουμε το χώρο την Εστία μας προσεκτικά τοξεύοντας κάθε Στυμφαλίδα Όρνιθα που κρυμμένη σε σκοτεινά βαλτώδη νερά μας απομυζά.

7. Τα ποτάμια της αριστερής και δεξιάς μας πλευράς μαζί με τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου ενώνουμε σε γέφυρες αμφίδρομες κατανόησης και τους Στάβλους του μυαλού μας καθαρίζουμε προσεκτικά και αρμονικά.

8.Τον Κέρβερο του Άδη βγάζουμε στο φως και είμαστε με τη σεξουαλική ενέργεια πολύ προσεκτικοί στο γιατί και το πώς .

9. Διαβάζουμε μορφωνόμαστε σκεφτόμαστε μαζί με τις Αμαζόνες, την επιστήμη , τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, τη νομολογία αλλά τη Ζώνη της Ιππολύτης την παίρνουμε αποφασιστικά παραμένοντας στη Σόφια σαν την Αθήνα.

10.Τον Ερυμάνθιο Κάπρο συλλαμβάνουμε σε παγωμένες κορυφές της εξουσίας μοναχικά. Προτιμούμε τη σοφή ηγεσία με τα όμορφα παιδιά που αποκτούμε από την γονιμοποίηση του καθαρού νου με τις ωραίες παρθένες ιδέες που ερωτευόμαστε τρελά.

11. Το μαγικό Ελάφι της Αρτέμιδος που μας μιλά, κυνηγούμε και προσπαθούμε να το πιάσουμε χωρίς να το πληγώσουμε ως άνθρωποι της γνώσης και όχι μαστροποί της ανοϊκά.

12. Τα μήλα των Εσπερίδων επιστρέφουμε στον κήπο τους εκεί που ανήκουν μαζί με την Αθανασία που μας ανήκει δικαιωματικά και τον Προμηθέα απελευθερώνουμε διθυραμβικά. Να προσέχουμε τα όνειρα να περνούν από τις κεράτινες πύλες, γιατί τα άλλα είναι πλαστά.

Μένουμε σπίτι με τον Ηρακλή. 

Είναι πρόκληση και ευκαιρία προσωπική και συλλογική να γνωρίσουμε τον εαυτό μας μέσα από μία αυτογνωσία προσεκτική και τον κόσμο γύρω μας βλέποντας τον από μακριά, με άλλα μάτια, σαν του Τηλέμαχου τον γιο του Οδυσσέα, που μας μιλά τηλεδιαδικτυακώς με Έπη μυθικά.


Αστραία ©©

1 σχόλιο:

 1. Αφιερωμένο εξαιρετικά στο…
  Πνεύμα και στην Καρδιά του Ανθρώπου!
  https://elzin.wordpress.com/%ce%bf%ce%b9-%ce%ac%ce%b8%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%ae/
  Οι Άθλοι του Ηρακλή
  https://astrealeonidou.blogspot.com/p/blog-page_20.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Be simple