Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

32. Ο λοιμός των Αχαιών και των Τρώων και η συνείδηση ( παρούσα ή απούσα)


Η Ιλιάδα αρχίζει με τον θυμό του (Αχ ) ιλλέα και τον λοιμό των (Αχ) αιών και η ζωή με έναν (Τρωικό) Πόλεμο  πατέρα όλων σε μια ύλη που νομοτελειακά θα κατακτηθεί και το Ίλιον θα πέσει ομηριστί.
 Η Τροία έχει πέσει  πολλές φορές στην Ατλαντική εποχή κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της συνείδησης και από τον Οδυσσέα και από τον Ηρακλή και πάντα ξαναχτίζεται. Και οι Τρώες και οι Αχαιοί είναι ατλαντικά φύλα με ομοιότητες και διαφορές.
Την Εποχή του Κριού η Τροία έπεσε από τον ημίθεο Αλέξανδρο Αχιλλέα μαζί με την Μηδική αυτοκρατορία.
Την Εποχή των Ιχθύων η Τροία ξανακτίστηκε από το Βατικανό και το Πατριαρχείο με την άνοδο του χριστιανισμού στην εξουσία, Δυτική και Ανατολική Ρώμη σε πλήρη θεοκρατία.
 Η Τροία είναι πάντα ένα θεοσοφιστικό απολυταρχικό σύστημα εξουσίας των υπηκόων θνητών για αυτό και χτίζεται από δύο θεούς και ένα θνητό. Οι Αχαιοί είναι ένα ατλαντικό φιλοσοφικό σύστημα δημοκρατίας πολιτών όχι αυστηρά θεοκρατικό με ελευθερία. Η Ελληνική σκέψη και φιλοσοφία είναι η κορωνίδα του.


 Τελειώνοντας η Εποχή των Ιχθύων δημιουργείται νέα Τροία από ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα πού βασίζεται σε χρήμα χωρίς αντίκρισμα και χωρίς Θεό με όλα τα παρακλάδια του, ΔΝΤ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ  έτσι απελευθερώνεται ο κύριος Σμιθ όπως λέει στον Νίο κατά τη χαρακτηριστική σκηνή της μονομαχίας του στο Matrix.
Το πρόβλημα με τους νέους Τρώες είναι ότι δεν καταλαβαίνουν πως δεν μπορούν να χτίσουν ψηλά ΤΕΙΧΗ χρηματοπιστωτικής εξουσίας χωρίς τον Θεό και τους δούλους του και δημιουργούν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ τον λιμό των Αχαιών.
 Το πρόβλημα με τους παλαιούς Τρώες είναι ότι δεν κατάλαβαν ποτέ, πως δεν μπορούν να πουλάνε και να αγοράζουν τον Θεό, να τον προσωποποιούν και να θησαυρίζουν στην ύλη παριστάνοντας υποκριτικά τον άνθρωπο τον καλό,τον πνευματικό, ροκανίζοντας σαν τρωκτικά τα πάντα.
 Το πρόβλημα με τους Αχαιούς είναι ότι ακόμη τη συνείδηση αναζητούν .
Μέχρι να την βρουν   και όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους με αυτή θα αγωνισθούν με τα παράσιτα τους Μνηστήρες που εγκατεστημένους στο σπίτι τους θα βρουν.
Και όταν θα την βρουν θα συνειδητοποιήσουν και τους νόμους του Απόλλωνα:
Το μέτρο, την αρμονία και την αυτογνωσία μαζί με την ανάληψη της ευθύνης της ύπαρξης τους σε αυτό το ταξίδι τους στην όμορφη γαλαζοπράσινη μικρούλα Γη που περπατούν.

Η καταγωγή των Τρώων


Αστραία ©©

1 σχόλιο:

 1. 1. Απόλλων
  https://melisigenis.wordpress.com/2012/10/06/%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%bb%cf%89%ce%bd/
  2. Τρώες
  https://melisigenis.wordpress.com/2012/09/30/%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%b5%cf%82/
  3. Αχαιοί
  https://melisigenis.wordpress.com/2012/09/30/%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%b9%ce%bf%ce%af/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Be simple