Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020

27. Οι μηχανισμοί Εθνικής Άμυνας ενός οργανισμούΗ  φύση είναι μεγάλος θεός, η ιστορία μεγάλο σχολείο και  η ζωή το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο.
Ο  ανθρώπινος οργανισμός  για να προστατευτεί από τα παθογόνα μικρόβια, βακτήρια και ιούς, έχει αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς. Αυτοί διακρίνονται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς. Οι πρώτοι έχουν στόχο να εμποδίσουν την είσοδο των παθογόνων μικροβίων στον οργανισμό και οι δεύτεροι καταπολεμούν τους εισβολείς, εφόσον αυτοί έχουν κατορθώσει τελικά να εισέλθουν.
Τρεις είναι οι κύριες γραμμές Εθνικής άμυνας:
 Το δέρμα, οι κύριες πύλες εισόδου και το αίμα
1. Η επιδερμίδα.
Το δέρμα εμποδίζει αποτελεσματικά την είσοδο των μικροβίων στον οργανισμό και λόγω της δομής του και λόγω των ουσιών που παράγονται από τους σμηγματογόνους και τους ιδρωτοποιούς αδένες του. Η κεράτινη στιβάδα, που αποτελεί ένα στρώμα νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, λειτουργεί ως φραγμός στην είσοδο των μικροβίων, ενώ το γαλακτικό οξύ και η λυσοζύμη (ένζυμο που διασπά το κυτταρικό τοίχωμα των βακτηρίων), τα οποία περιέχονται στον ιδρώτα, και τα λιπαρά οξέα, τα οποία περιέχονται στο σμήγμα, δημιουργούν δυσμενές χημικό περιβάλλον για τα μικρόβια. Παράλληλα, στην επιφάνεια του δέρματός μας φιλοξενούνται μη παθογόνοι μικροοργανισμοί που ανταγωνίζονται τους παθογόνους και εμποδίζουν την εγκατάστασή τους σ' αυτήν. ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
 Το δέρμα η επιδερμίδα είναι και το όριο, τα σύνορα ενός ανθρώπινου οργανισμού.  Οποιαδήποτε πληγή η ρωγμή σε αυτά τα σύνορα μπορεί να αποτελέσει είσοδο των μικροβίων και να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο. Για αυτό το λόγο απολυμαίνουμε την πληγή και την καλύπτουμε με καθαρό επίδεσμο μέχρι να επουλωθεί.
 2. Οι κύριες πύλες, οπές του ανθρώπινου σώματος είναι η μύτη   τα αυτιά το στόμα και τα γεννητικά όργανα. Πολλά μικρόβια και πάρα πολλές ασθένειες μεταδίδονται μέσα από αυτές, αν δεν κατορθώσουν οι βλεννογόνοι που υπάρχουν να τα
εξουδετερώσουν.
3.  Αν κατορθώσουν να περάσουν,  αναλαμβάνει την άμυνα, το αίμα με τα λευκά αιμοσφαίρια ( τους στρατιώτες ) για  να πολεμήσει τους εισβολείς.
 Οπωσδήποτε ένας ανθρώπινος οργανισμός τόσο με τα φυσικά του όρια σύνορα όπως είναι η επιδερμίδα, όσο και με το ζωτικό του χώρο, όπως είναι η αύρα του δεν είναι ένας απομονωμένος οργανισμός.  Υπάρχει και πρέπει να υπάρχει ανταλλαγή ενέργειας και είσοδος και έξοδος ουσιών. Όμως καταλαβαίνει κανείς, αν διαθέτει ψήγματα λογικής πως αυτό δεν γίνεται και δεν μπορεί να γίνει χωρίς το σωστό έλεγχο των εισερχομένων και εξερχομένων ροών.
 Η απλή λογική της καλής υγείας, λέει  πως δεν μπορεί εισέρχεται σε έναν οργανισμό οποιοσδήποτε και ο,τιδήποτε και χωρίς να είναι συμβατό με αυτόν.
 Το ίδιο ισχύει παντού στο μικρόκοσμο και το μακρόκοσμο ξεκινώντας από ένα απλό κύτταρο και φτάνοντας σε μία  χώρα με τον αντίστοιχο πληθυσμό.
 Κανονικά  μία χώρα, αν αποτελείται από νοήμονες πολίτες, το γνωρίζει, θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό και να έχει σοφό λαό.
Ο πληθυσμός φαίνεται να το αγνοεί παντελώς, για αυτό και τον αναφέρουν καθηγητές ιστορίας σαν "πληθυσμό".
 Το τίμημα, το αντίτιμο αυτής της άγνοιας και της στοιχειώδους γνώσης της βιολογίας το πληρώνουμε όλοι με μια χώρα σε κατάσταση ασθενή και "τον πληθυσμό" της να αυτοκτονεί.
Για τη διαφορά ιών και βακτηρίων θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο, γιατί είναι άλλα τα συμφέροντα των ιών και των βακτηρίων και άλλα των υγιών οργανισμών. Επιγραμματικά μόνο θα αναφέρω πως οι ιοί παρ ΄όλο που είναι πολύ μικροί, είναι πιο επικίνδυνοι γιατί κτυπούν και καταστρέφουν το DNA, δηλ το αρχηγείο του Στρατού και της Εθνικής Άμυνας του οργανισμού και πρέπει να εξουδετερώνονται αμέσως πριν είναι πολύ αργά.
Για τις λύσεις εδώ:
1. Στα σύνορα αυστηρή περιφρούρηση, χωρίς τρύπες ρωγμές και πληγές. Ο πολύς συνωστισμός καταστρέφει την αύρα, των ζωτικό χώρο. Οι ασθένειες ξεκινούν πρώτα από το ενεργειακό πεδίο με την διάτρηση της αύρας και μετά εκδηλώνονται στο φυσικό.
2. Έλεγχος για το ποιος μπαίνει και βγαίνει και γιατί.
3. Έλεγχος συμβατότητος του εισερχομένου αίματος με τον οργανισμό. Δεν φαντάζομαι να κάνει κανείς μετάγγιση αίματος χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο ή να να διώχνει το δικό του αίμα και μετά να επιδιώκει "μπόλιασμα του πληθυσμού" για να σωθεί με μετάγγιση.
Άλλα είναι τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας και άλλα του .... Αετού.
Αστραία ©©

1 σχόλιο:

 1. 42. Κύκλοι Ζωής ( άμυνας και επίθεσης)

  Κάθε οργανισμός ευκαρυωτικός πολυκύτταρος αμύνεται και επιτίθεται ενστικτωδώς, μόνος ή μαζί με το είδος του.

  Ο άνθρωπος, πολυκύτταρος ευκαρυωτικός οργανισμός, εξ αιτίας του πυρήνα ΚΑΡΥΟΝ στο κύτταρο του, της ικανότητος της σκέψης, σε όσους απαντάται και ενίοτε, του λόγου και της δημιουργίας της εκάστοτε πολιτιστικής κοινότητας που ανήκει, έχει δημιουργήσει ολόκληρη φιλοσοφία και επιστήμη για την τέχνη του πολέμου και την στρατηγική της ειρήνης των διαφόρων ειδών και πληθυσμών του οικοσυστήματος.

  Τρεις είναι οι γραμμές άμυνας:

  Ψυχική, νοητική και φυσική

  1. Ψυχική άμυνα σημαίνει να μην επιτρέπεις να σου κλέβουν τη ψυχή και το ηθικό που πρέπει να διατηρείται υψηλό μαζί με το φρόνημα.

  2. Νοητική άμυνα σημαίνει να περνάς από φίλτρο οποιαδήποτε πληροφορία φθάνει στο νου. Να γνωρίζεις τον εχθρό και τον εαυτό σου, δηλ γνώση και αυτογνωσία. Χωρίς να γνωρίζεις τον εαυτό και τον εχθρό δεν μπορείς να νικήσεις.

  3. Φυσική άμυνα να είσαι σε καλή σωματική κατάσταση, ήρεμος ύπνος και σωστή διατροφή. Η καθαριότητα είναι βασική, αλλά να θυμόμαστε πως ξεκινά από τη ψυχή στο ενεργειακό επίπεδο.

  Για να μπορέσεις να αμυνθείς καλά χρειάζεται να ορίσεις τα όρια του κύκλου σου ( τα σύνορα) και να βρίσκεσαι πάντοτε στο κέντρο του φυσικά ή νοητικά ακόμη και αν τα υπερβείς επιθετικά.

  Τα όρια τα καθορίζεις τα υπερασπίζεσαι και αν χρειαστεί τα υπερβαίνεις, αλλά ποτέ το κέντρο δεν μένει κενό, γιατί δεν θα έχεις ισορροπία, στρατηγική και σταθερό χειρισμό.

  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ΕΠΙΛΟΓΗ. Με ποιους θα πας, ποιους θα αφήσεις και ποιους και τι θα υπερασπίσεις.

  Δεν υπάρχει άμυνα χωρίς επιλογή και δεν υπάρχει ζωή συνέχεια αυτής της ζωής χωρίς αυτή την ΕΠΙΛΟΓΗ .

  https://www.youtube.com/watch?v=PQtEEd8Jp5k&t=13s

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Be simple