Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

19. Η μαύρη πανώλη ( κορωνοϊός ) χθες και σήμερα


Ευχήθη και ως τον ακούσεν ο Φοίβος ο Απόλλων,
κατέβη από τες κορυφές του Ολύμπου θυμωμένος,
με τόξον και μ' ολόκλειστην φαρέτραν εις τους ώμους.
Εβρόντησαν επάνω του τα βέλη ως εκινήθη
ο χολωμένος και όμοιαζε την νύκτα, ως προχωρούσε.
Των πλοίων κάθισε αντίκρυ και απόλυσε το βέλος
και αχός εβγήκε τρομερός απ' τ' ασημένιο τόξο·
και αφού τους σκύλους έπληξε και τα μουλάρια πρώτα,
εις τους ανθρώπους έριχνε τα πικροφόρ' ακόντια
αδιάκοπα· και των νεκρών παντού πυρές εκαίαν.

Ιλιάς 53

Ο μαύρος θάνατος , πανώλη, είναι μια πανδημία που προήλθε  από το εντεροβακτήριο Yersinia pestis, που ενδημεί σε πληθυσμούς της κεντρικής Ασίας.
Μείωσε τον παγκόσμιο πληθυσμό κατά 100.000 εκατομμύρια. Τότε ήταν περίπου 450 εκατομμύρια.
Τα  αίτια ήταν πολλά.
Κυρίως η  αμάθεια, η θρησκοληψία, οι συνεχείς οι ανεξέλεγκτες μετακινήσεις πληθυσμών για χάρη του εμπορίου και ο μεσαίωνας της Εποχής των Ιχθύων.
Η πανούκλα είναι ένα θαυμάσιο  προφητικό  αλληγορικό λογοτεχνικό έργο που έχει γράψει ο  βαθύστοχαστος υπαρξιστής  Α. Καμύ  για μία πανδημία που ξεσπά σε μια μικρή πόλη με πρωταγωνιστή τον γιατρό Bernard Rieux. Όλα αρχίζουν με ένα νεκρό αρουραίο και όλοι και όλα δοκιμάζονται κάτω από τον τρόμο και το πρίσμα ενός  άμεσου κοντινού φρικιαστικού θανάτου.
Ο κορωνοϊός είναι  ένας σύγχρονος ιός  που εμφανίστηκε στις αρχές του 2020 στην Κίνα με την σύνοδο Κρόνου- Πλούτωνα στον Αιγόκερω και εξαπλώνεται ραγδαία.
Η  σύγχρονη πανώλη  είναι μια ψυχική μόλυνση που αφορά πλέον όλον τον πληθυσμό της Γαίας. Τρέλα κατάθλιψη αποτρόπαια εγκλήματα, ληστείες, ναρκωτικά, μεγάλη εγκληματικότητα  αμοραλισμός  τράφικ, πορνό,  κτηνοβασία, κανιβαλισμός, σκοτεινές τελετουργίες  κατακλύζουν τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας μέχρι τα ανώτερα. Το διαπιστώνουμε καθημερινά στις   "ειδήσεις" σε όλους τους λαούς της γης.
Τι συμβαίνει;
 Είμαστε σε ένα ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ;


Έχουμε εκφυλιστεί τελείως και η Γη θα κάνει μια επανεκκίνηση μετά μια μεγάλη καταστροφή, όπως έγινε και στο παρελθόν με μεγάλες τεκτονικές αλλαγές, σεισμούς και κατακλυσμούς;
Η σήψη πλέον και η διαφθορά  έχει φθάσει παντού και η ανθρωπότητα βαθιά νοσεί.
Ποιος ευθύνεται για αυτό;
Οι άνθρωποι, η  σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, οι αρχηγοί ή οι αρουραίοι ποντικοί;
Οπωσδήποτε η Εποχή των Ιχθύων τελειώνει και θα πάρει μαζί της στη πτώση της, όσους την υπηρέτησαν και με τον τρόπο που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, Άτλαντες και Λεμούριους θρησκευτικούς και πολιτικούς αρχηγούς, ως κυρίως υπεύθυνους για κατάχρηση εξουσίας και μεγάλης απληστίας.
Ο λαός έχει τις ευθύνες του και με τι αδυναμίες του συντηρεί ένα σαθρό σύστημα εξουσίας. Δεν έχει  γνώση, αυτογνωσία αυτοπειθαρχία κριτική σκέψη άγεται και φέρεται έρμαιο των καταστάσεων παρακολουθώντας ποδόσφαιρο και αθλητικά από τον καναπέ καθώς και  ηλίθια ρεάλιτι με μπόλικο μαϊντανό.
Τα ποντίκια οι αρουραίοι κάνουν την δουλειά τους και ο Μίκι Μάους χοροπηδά με τον Ντόνταλντ αγκαλιά.
Η λύση και η θεραπεία είναι μια:
Αψογοσύνη,   σκληρή μη φαγώσιμη επίγνωση  καθαρότητα και κριτική ματιά.
Τα αίτια είναι τα παλιά.
Μη ξεχνούμε πως ο Απόλλων  είναι και σμινθεύς,  των αρουραίων εξολοθρευτής. Στέλνει τον λοιμό αλλά στέλνει και το φως, ιητήρ ψυχών.
Τι δεν αντέχουν τα τρωκτικά;
Τις ακτίνες του  Ήλιου που βάλλουν από μακριά με το αργυρότοξο τόξο που κρατά.

Αστραία ©©

Η πανούκλα είναι διαχρονική
7. Η Οδυσσειακή Διαδρομή του Ανθρώπου την Εποχή των Ιχθύων

2 σχόλια:

 1. Αναζητείται Ιητήρ για πολιτικές πανδημίες και θρησκευτικές επιδημίες μετέωρων πολιτειών σε βήματα ερωδιών. Επειγόντως...
  https://parea2010.blogspot.com/2013/11/blog-post_20.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. " Ο Απόλλων είναι και σμινθεύς, των αρουραίων εξολοθρευτής. Στέλνει τον λοιμό αλλά στέλνει και το φως, ιητήρ ψυχών."
  Κορονοϊός, απο την λέξη «κορόνα/κορώνα» -στέμμα ως απλή ή σε σύνθεση προκειμένου να περιγράψει κάποιον επιστημονικό όρο, ενώ η λέξη «στέμμα» εμφανίζεται συχνά (ηλιακό/αστρικό στέμμα, βόρειο/νότιο στέμμα) (Αστρονομία).

  Οι ιοί της ομάδας corona ονομάζονται έτσι επειδή κατά την παρατήρησή τους στο μικροσκόπιο διακρίνεται στην περιφέρειά τους μια φωτεινή άλως που τους κάνει να μοιάζουν με ...εστεμμένους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Be simple