Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

16. Τι είναι το διαδίκτυο“Το διαδίκτυο γίνεται η κεντρική πλατεία για το παγκόσμιο χωριό του αύριο”.Bill Gates

Το internet  (inter= εσωτερικά και ΝΕΤ= ιστός, δίχτυ, “εσωτερικός ιστός δίχτυ” ), στα Ελληνικά σημαίνει παγκόσμιο δίκτυο διασυνδεδεμένων υπολογιστών.
Ξεκίνησε από τα μέσα του 20ου αιώνα μαζί με την ανακάλυψη του Πλούτωνα το 1930 και την σύνοδο Ουρανού Πλούτωνα  το 1965 στη Παρθένο.  Είναι το σήμα κατατεθέν της Εποχής του Υδροχόου με τα χαρακτηριστικά του πλανήτη Ουρανού και της Αρτέμιδος, δηλαδή την ταχύτητα, τη τεχνολογία, τη γνώση και την παγκοσμιοποίηση. Εξελίσσεται ραγδαία καταργώντας τα σύνορα και τις διαφορές ανθρώπων και κρατών.
Έχει τα πλεονεκτήματα του και τα μειονεκτήματα τα υπέρ και τα κατά, αναλόγως της χρήσης του και των χρηστών του.
Με το πνεύμα μιας σύγχρονης αλληγορίας θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας σύγχρονος Λαβύρινθος, το ΜΑΤΡΙΞ της καινούργιας Εποχής, από το οποίο δεν βγαίνει κανείς εύκολα, με πάρα πολλές σελίδες και ιστοσελίδες διαδρόμους και διάφορα επίπεδα του ιστού. Είναι ένας ιστός, μία αράχνη ένα δίχτυ με το οποίο μπορεί κανείς να ψαρέψει ασυνείδητους ανθρώπους χωρίς συνείδηση και επίγνωση οι οποίοι κυκλοφορούν χωρίς άσκοπα σε αυτόν χωρίς αυτογνωσία και αυτοπειθαρχία.
Φυσικά έχει να κάνει με τη γνώση την ταχύτατη διάδοση της,  την ταχύτητα, την πληροφορία και την επικοινωνία.
Ελέγχεται το διαδίκτυο: Από ποιον και από τι;

Φυσικά ελέγχεται το διαδίκτυο και φυσικά ελέγχεται από την εκάστοτε εξουσία. Το ποια είναι αυτή πώς το χρησιμοποιεί και τι κάνει σε άλλο άρθρο θα αναφερθεί.
Το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει πραγματική ανωνυμία στο διαδίκτυο, όλα είναι φανερά γιατί δύσκολα σβήνονται τα ίχνη και δεν υπάρχει καμία πράξη  ή ενέργεια χωρίς ίχνος.
Συνεχίζοντας τον συλλογισμό της σύγχρονης αλληγορίας μπορούμε να δούμε το διαδίκτυο σαν ένα σύγχρονο  "Τηλέμαχο" που μάχεται από μακριά και είναι γιος του Οδυσσέα δηλαδή του σκεπτόμενου ανθρώπου.
Στο πρόσωπο του μπορούμε να δούμε νέους ανθρώπους, όχι μόνο στην ηλικία αλλά και στο μυαλό και στην καρδιά να μάχονται μέσα από το διαδίκτυο για αξίες και ιδανικά.
Επειδή η Εποχή του Υδροχόου,  είναι ο ολοκληρωμένος  άνθρωπος, ανήκει στον Ηρακλή και στον Άθλο του το Ελάφι της Αρτέμιδος που είναι φυσικά η γνώση και αντιπροσωπεύει  τον  "Νίο"   Ηρακλή σε διάσταση γαλαξιακή, όπως  υπονοείται στο ΜΑΤΡΙΞ  με τον Νίο να δίνει τις μάχες του με το ενεργειακό του σώμα  στο αιθερικό επίπεδο.
Οι απαντήσεις είναι πολύ σημαντικές αλλά σημαντικότερες είναι οι ερωτήσεις και ειδικά οι σωστές. Σε λάθος ερώτηση δεν υπάρχει σωστή απάντηση.

"Οι υπολογιστές είναι άχρηστοι, μόνο απαντήσεις μπορούν να δώσουν". Πάμπλο Πικάσο
Αστραία ©©

1 σχόλιο:

Be simple