Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020

9. Τι θα θέλαμε από τη νέα Πρόεδρο της Ελλάδος


Εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και η πρόταση έκπληξη  του πρωθυπουργού για τη θέση του θεσμού.
Πρώτη φορά γυναίκα;
Δεν μας ξενίζει, ούτε μας χαλάει.
Γιατί όχι; Με το καλό να δούμε και γυναίκα αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος για να μη θεωρείται και κατηγορείται και, όχι αδίκως η Εκκλησία, για ρατσισμό και, να μην εξαντλεί τα αντιρατσιστικά συναισθήματα στους "πρόσφυγες" που υποκριτικά περιθάλπει με δωρεές των πιστών και των αδιαφανών ΜΚΟ.
Στην ουσία η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού ήταν η καλύτερη δυνατή και γλυτώσαμε από παλαιά και καμένα πρόσωπα της  παλαιάς κομματοκρατίας που  διεκδίκησαν τη θέση χωρίς αιδώ.
Ας μην είμαστε μίζεροι στην κριτική και ας μη γινόμαστε κακοπροαίρετοι.  Ας έχει ο καθένας την ευκαιρία να αποδείξει τον καλύτερο και τον χειρότερο εαυτό του.
Αυτό που θα θέλαμε από την νέα Πρόεδρο της Ελλάδος  είναι να είναι Πρόεδρος των  όλων Ελλήνων πρωτίστως και όχι του Πακιστάν ή της Νιγερίας ή κάποιου άλλου κράτους.
Χωρίς κορώνες πατριδοκαπηλίας σαφώς , αλλά και με μετριασμένη  την υπερηφάνεια πολυπολιτισμικότητας . Ο δε  νατιβισμός  δηλ η αυτοχθονία  "να παταχθεί"  με  μέτρο ( από το λόγο του πρωθυπουργού ), για να αποφύγουμε την αυτοκτονία.


Οπωσδήποτε ενωτική, αυστηρή αλλά δίκαιη. Το πολίτευμα της Ελλάδος είναι Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Συνεπώς ο ρόλος του προέδρου είναι διακοσμητικός, δεν έχει ουσιαστικές πολιτικές αρμοδιότητες και επιλέγεται συμφώνως με τα συμφέροντα των κυρίαρχων κομμάτων, δύο κυρίως τα τελευταία χρόνια. Των  δεξιών φιλελευθέρων και σοσιαλιστών αριστεριστών, τα οποία έχουν γίνει  "ένα"   και παίρνουν εντολές κατ ευθείαν από το ΔΝΤ τις τράπεζες και τις πολυεθνικές, αλλά αυτό είναι μιαν άλλη πικρή ...πικρή ιστορία, εκτός  της πρόθεσης του παρόντος άρθρου.
Αυτός ο ρόλος του προέδρου έχει τα καλά και τα κακά του.
Τα κακό είναι πως η διακοσμητική παρουσία ενός προέδρου που πληρώνεται σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς από το αίμα των φορολογουμένων και ανέργων πολιτών  είναι άδικη και αντιαισθητική.
Το καλό είναι πως μια ουδέτερη παρουσία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης αξιοσημείωτος με την απαραίτητη σοφία.
Η νέα πρόεδρος έχει την ηλικία και της  σοφία της ωριμότητος και ίσως και την εμπειρία να γίνει "Λευκόχρυσος",  (καταλύτης  χημικές αντιδράσεις, κοινώς πλατίνα ).
Πρώτη φορά γυναίκα  Πρόεδρος της Ελλάδος.
Ας είναι η σωστή γυναίκα!  Καλαίσθητη, ήρεμη, σοφή, απλή, ουσιαστική. Όχι  πολλές φλυαρίες και   λόγους  ξύλινους, αλλά ούτε και να μένει σιωπηλή.  Όταν πρέπει να μιλάει και με λόγια αληθινά από την καρδιά.
Κοντολογίς τη νέα  Πρόεδρο της Ελλάδος τη θέλουμε σοφή γυναίκα δίκαιη  δυνατή χαρούμενη  όρθια  και γενναία.
Ας ευχηθούμε  το καλύτερο!

"Καμιά κοινωνία ανθρώπων δεν μπορεί να υψωθεί
πάνω από την στάθμη των γυναικών της.
"Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Be simple