Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

12. Ο πληθυσμός των ανθρωπίδων στη Γαία ( Από την Λεμουρία στην Ατλαντίδα )


Οι δεινόσαυροι ήταν σπονδυλωτά ζώα που κυριάρχησαν στο γήινο οικοσύστημα για πάνω από 160 εκατομμύρια χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν 230 εκατομμύρια χρόνια. Στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου πριν 65 εκατομμύρια χρόνια, οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν, πράγμα που σήμανε το τέλος της κυριαρχίας τους στον πλανήτη.


Η διαδρομή
Μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων μπαίνουμε στην εποχή της Λεμουρίας.
 Λεμουρία δεν είναι μόνο μία ήπειρος στον Ειρηνικό  Pacifico,  αλλά και μία ολόκληρη εποχή, 75 εκατομμυρίων περίπου χρόνων κατά την οποία αναπτύχθηκαν διάφορα είδη όντων.  Από τους κύκλωπες γίγαντες  μέχρι τους εκατόγχειρες,  (βλέπε Θεά Κάλι)   η μυθολογία όλων των λαών έχει στον βασικό της πυρήνα αναφορές για την ζωή και τη δράση τους.
 Η εποχή της Ατλαντίδας επίσης είναι μία χρονική περίοδο κατά την οποία εξελίχθηκε η συνείδηση  του όντος και δεν αναφέρεται μόνο στο νησί της Ατλαντίδας που καταποντίστηκε τελευταίο σύμφωνα με την αναφορά του Πλάτωνα.  Κατά την διάρκεια αυτής της εποχής πριν δύο εκατομμυρία περίπου χρόνια έχουμε την ανάπτυξη του homo sapiens σταδιακά παράλληλα  στην αρχή  με  τις ανθρωπίδες τον  homo neanderthalensis και homo erectus.
 Δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε για τον πληθυσμό των όντων την εποχή της  Λεμουρίας ακόμη και την εποχή της Ατλαντίδας. Ήταν ένα  μεταβατικό στάδιο από τις ανθρωπίδες  των δεινοσαύρων δράκων των σαυρών σαυροματών    όφεων  και των πιθήκων στον άνθρωπο.
 Σήμερα βλέπουμε ότι προωθείται από συγκεκριμένους κύκλους και για συγκεκριμένους λόγους, η αναγκαστική επιμειξία των ανθρώπων και των  φυλών,  δηλαδή βλέπουμε κατά οξύμωρο σχήμα ενώ   κραυγάζουν και  ωρύονται   για την διαφορετικότητα και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, να θέλουν να κάνουν όλους τους ανθρώπους  "ίδιους"  και να μη διατηρηθούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κάθε φυλής.

 Αυτό είναι πολύ εμφανές  μετά  την εμφάνιση και την ίδρυση της θεοσοφίας το 1876 στο Μεγάλο μήλο, big Apple της Νέας Υόρκης μαζί με την  Ροδοσταυρική θεωρία του  Μαξ Χέιντελ και την Πανευρώπη του  Καλλέργη, κλέβοντας  πελάτες  από τον  χριστιανισμό που είχε κάνει την  ανθρωπιστική εκστρατεία, όταν βασίλευε ελεώ θεού στην Ιχθυακή  του, βασιλεία.  Παράλληλα βλέπουμε και τις πολυεθνικές εταιρείες για ευνόητους λόγους να προωθούν αυτό το μοντέλο της μίας Φυλής με το ένα κουστούμι στο εργοτάξιο της γης  για πιο φτηνά και ελεγχόμενα εργατικά χέρια. Καταργώντας τα σύνορα για να παίρνουν και να περνούν όπως ισχυρίζονται ευθαρσώς πιο εύκολα τα εμπορεύματα και τα κέρδη τους.

 Εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες
Ο πληθυσμός
Ο επιστημονικός κλάδος της παλαιοδημογραφίας έχει προβεί σε εκτιμήσεις για τον «συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έζησαν ποτέ», οι οποίες δημοσιεύθηκαν την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και τον τοποθετούν από 100 έως 115 δισεκατομμύρια περίπου.
 Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που ζουν στον πλανήτη Γη. Σήμερα υπολογίζεται στα 7,6 δισεκατομμύρια από το Γραφείο Απογραφών των ΗΠΑ (USA Census Bureau).Ο παγκόσμιος πληθυσμός σημειώνει συνεχή αύξηση από τον 14ο αιώνα, μετά το τέλος της μεγάλης επιδημίας πανούκλας και του μεγάλου λιμού των ετών 1315–1317.
 Στην Ασία κατοικεί το 59,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, περίπου 4,60 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Η Κίνα και η Ινδία μαζί έχουν περίπου το 36,3% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η Αφρική ακολουθεί με 1,31 δισεκατομμύρια, το 17,0% του παγκόσμιου πληθυσμού. Τα 747 εκατομμύρια άνθρωποι της Ευρώπης αντιπροσωπεύουν μόλις το 9,7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η Κεντρική και Νότια Αμερική με την Καραϊβική φιλοξενούν 648 εκατομμύρια (8,4%), η Βόρεια Αμερική 367 εκατομμύρια (4,8%) και η Ωκεανία 42 εκατομμύρια (0,5%) Σύμφωνα με εκτιμήσεις βασισμένες σε μαθηματικά μοντέλα, ο πληθυσμός της Γης έφθασε το ένα δισεκατομμύριο το 1804, τα δύο δισεκατομμύρια το 1927, τα τρία το 1960, τα τέσσερα το 1974, τα πέντε το 1987 και τα έξι δισεκατομμύρια το 1999.
Προβλέπεται να φθάσει τα επτά δισεκατομμύρια τον Οκτώβριο του 2011 και περί τα οκτώ δισεκατομμύρια μεταξύ 2025 και 2030. Μεταξύ 2045 και 2050 ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται (με τις σημερινές εκτιμήσεις) να φθάσει τα εννέα δισεκατομμύρια, με εναλλακτικά σενάρια να κυμαίνονται από 7,4 έως 10,6 δισεκατομμύρια.
Μετά το 70.000 π.Χ. περίπου και μέχρι την ανάπτυξη της γεωργίας εκτιμάται ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν σταθεροποιημένος σε περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους, των οποίων η επιβίωση εξαρτιόταν από το κυνήγι και τη συλλογή τροφής, ένας τρόπος ζωής που από τη φύση του εξασφάλιζε μια χαμηλή και σταθερή πυκνότητα πληθυσμού σε απόλυτη ισορροπία και αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Ο συνολικός παγκόσμιος πληθυσμός πιθανότατα ποτέ δεν ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια πριν την εφεύρεση της καλλιέργειας της Γης.
 Αντίθετα, υπολογίζεται ότι πάνω από 55 εκατομμύρια ζούσαν στη Δυτική και Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον 4ο αιώνα μ.Χ. Η Πανώλη του Ιουστινιανού σκότωσε περί τον μισό πληθυσμό της Ευρώπης μεταξύ του 541 και του 8ου αιώνα.
 Ο πληθυσμός της Ευρώπης ήταν λίγο πάνω από τα 70 εκατομμύρια το 1340. Η πανδημία του 14ου αιώνα που είναι γνωστή ως ο Μαύρος Θάνατος πιθανώς να μείωσε τον παγκόσμιο πληθυσμό από 450 εκατομμύρια σε 350 έως 375 εκατομμύρια το 1400. Χρειάστηκαν περί τα 200 χρόνια για να φθάσει ο πληθυσμός της Ευρώπης τα επίπεδα του 1340.
 Από την άλλη πλευρά, η Κίνα βίωσε μια μείωση πληθυσμού από (κατ΄ εκτίμηση) 123 εκατομμύρια περί το 1200 σε 65 εκατομμύρια το 1393,[19] που οφειλόταν όπως φαίνεται σε ένα συνδυασμό των επιδρομών των Μογγόλων και επιδημιών πανούκλας. Στην αρχή της Δυναστείας των Μινγκ το 1368 ο πληθυσμός της Κίνας αναφέρεται ότι προσέγγιζε τα 60 εκατομμύρια, ενώ προς το τέλος της δυναστείας το 1644 ίσως πλησίαζε τα 150 εκατομμύρια.
 Ο πληθυσμός της Αγγλίας έφθασε τα 5,6 εκατομμύρια το 1650 από 2,6 το 1500. Νέες καλλιέργειες που εισήχθησαν στην Ασία και στην Ευρώπη από την Αμερική υπό των Ισπανών και Πορτογάλων κατακτητών-αποικιστών τον 16ο αιώνα συνεισέφεραν στην αύξηση του πληθυσμού:
 Μετά την εισαγωγή τους, το καλαμπόκι και η μανιόκα αντικατέστησαν σταδιακά τις παραδοσιακές αφρικανικές καλλιέργειες στη θέση των σημαντικότερων προμηθευτών τροφής για την ήπειρο.
Ο πληθυσμός της Αμερικής το 1500 εκτιμάται ανάμεσα στα 50 και 100 εκατομμύρια. Ο προκολομβιανός πληθυσμός της Βόρειας Αμερικής είναι πρακτικά άγνωστος, αφού οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 2 εκατομμύρια μέχρι 18 εκατομμύρια. Οι συναντήσεις μεταξύ Ευρωπαίων εξερευνητών και ιθαγενών πληθυσμών συχνά προκαλούσαν τοπικές επιδημίες με ασυνήθιστα υψηλές θνησιμότητες. Αρχαιολογικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο θάνατος του 90% περίπου του ιθαγενούς πληθυσμού του Νέου Κόσμου προκλήθηκε από αρρώστιες του Παλαιού Κόσμου όπως η ευλογιά, η ιλαρά και η γρίπη. Με την πάροδο των αιώνων οι Ευρωπαίοι είχαν αναπτύξει ισχυρή ανοσία σε αυτές τις ασθένειες, σε αντίθεση με τους ιθαγενείς
Η τεχνητή μεταβολή του ρυθμού αυξήσεως ενός ανθρώπινου πληθυσμού ονομάζεται έλεγχος του πληθυσμού. Ιστορικά ο έλεγχος πληθυσμού έχει εφαρμοσθεί μέσω του περιορισμού των γεννήσεων με αντισύλληψη ή με κυβερνητικές διατάξεις, και έχει αναληφθεί ως απόκριση σε παράγοντες όπως υψηλά ή αυξανόμενα επίπεδα φτώχειας, περιβαλλοντικές ανησυχίες, θρησκευτικούς λόγους και υπερπληθυσμός. Γκάντι
 Ενώ το 1960 η Ευρώπη ήταν η δεύτερη πολυπληθέστερη ήπειρος του πλανήτη, το 2010 θα την έχει αφήσει πίσω – εκτός από την Ασία – η Αφρική και η Βόρεια Αμερική Η Κίνα θα πάψει να είναι η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη καθώς θα την έχει περάσει κατά πολύ η Ινδία Η Αφρική τέλος θα έχει δει μια πληθυσμιακή έκρηξη που θα την φέρει πολύ κοντά στον πληθυσμό της Ασίας.
Η Κίνα
 Από το 1970 οι κυβερνήσεις στην Κίνα προσπάθησαν να ελέγξουν τις γεννήσεις. Αν και η Κίνα κατέχει παγκοσμίως το 7% περίπου της καλλιεργήσιμης γης, περισσότερο από το μισό της έκτασης αυτής είναι άγονο ή ημιάγονο, οπότε η γη της δεν μπορεί να συντηρήσει τον πληθυσμό της. Ο μεγάλος και συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός της χώρας αυτής είχε επιπτώσεις και στο περιβάλλον της. Τα ποτάμια που δέχονταν τα απορρίμματα παρουσίαζαν σοβαρή ρύπανση, το ίδιο και ο ατμοσφαιρικός αέρας. Προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός της χώρας, οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να πείσουν τα νεαρά ζευγάρια να παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία και να μην κάνουν πάνω από ένα παιδί. Για να έχει επιτυχία η προσπάθεια, οι κυβερνήσεις υπόσχονταν σ’ αυτά τα νεαρά ζευγάρια φθηνότερη κατοικία, επιπλέον τροφή, δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη, μεγαλύτερο μισθό και καλύτερες συντάξεις. Επιπλέον, δόθηκαν κίνητρα στις γυναίκες να σπουδάζουν.
Η Ινδία
Επίσης  η Ίντιρα Γκάντι  κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος, έλαβε επίσης σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων και η στείρωση του πληθυσμού σε ευρεία κλίμακα με σκοπό τον έλεγχο των γεννήσεων. ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, Γεωγραφία Α' Γυμνασίου

Συμπέρασμα
Η αύξηση του πληθυσμού στην παλαιά πηγή της Λεμουρίας, Ασία Ινδία και Αφρική είναι πάρα πολύ μεγάλη, αντιθέτως με τον πληθυσμό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που μειώνεται συνεχώς. Γι΄ αυτό και μιλάμε για το δημογραφικό πρόβλημα.
Σαν λύση του προβλήματος αυτού, ο ΟΗΕ και η φιλεύπλαχνη Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει την αντικατάσταση πληθυσμού, ξεδιάντροπα και χωρίς να το κρύβει από την επίσημη ιστοσελίδα της. Την αντικατάσταση πληθυσμού από της Αφροασιατικές φυλές χειραγωγώντας το θυμικό των ανθρώπων, ως είθισται, με τον οίκτο και αυτοοίκτο και τον φόβο του αντιρατσιστικού νόμου με τα γνωστά αποτελέσματα που βλέπουμε τελευταία στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη.
Διώχνουν τους φτωχούς Έλληνες από την χώρα τους ως μετανάστες και να φέρνουν "πρόσφυγες" επενδυτές που συνήθως λιάζονται και περιθάλπτονται από επιχορηγούμενες πλήρους αδιαφάνειας ΜΚΟ αδρώς.
Η φύση όμως είναι μεγάλος Θεός και έχει τους δικούς της νόμους και ρυθμιστικούς παράγοντες κανείς πληθυσμός δεν μπορεί να αυξάνεται απεριόριστα και χωρίς συνέπειες και παρενέργειες στο οικοσύστημα. Ούτε να μετακινείται για το κέρδος των πολυεθνικών εταιριών και των θεοσοφικών στοών.
Το μέλλον θα δείξει ποια είναι η επιλογή της φύσης και η επιλογή και οι επιλογές του ανθρώπου.
Και το δούμε νωρίς.
Όλα είναι στα όρια τους, άνθρωποι ζώα φυσικοί πόροι, πληθυσμοί και όλα έχουν τα όρια τους σε ένα οικοσύστημα και στην Γαία και στον Γαλαξία, εκτός από την ανθρώπινη ανοησία και απληστία.

 Αστραία ©©

2 σχόλια:

 1. 1. Αντικατάσταση πληθυσμού από τον ΟΗΕ
  NEW REPORT ON REPLACEMENT MIGRATION ISSUED BY UN POPULATION DIVISION
  https://www.un.org/press/en/2000/20000317.dev2234.doc.html?fbclid=IwAR07kpEpvQPke22yD4kVWYQpVpC8L5Zkyzmnx5_KTF6WzWYNJwbI98nGOHE
  2. Θεοσοφία
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1
  3. Μαξ Χέιντελ
  https://en.wikipedia.org/wiki/Max_Heindel
  4. Παγκόσμιος πληθυσμός
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
  5. Γεωγραφία Α΄Γυμνασίου
  http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-A102/148/1059,3827/
  6. Ο πληθυσμός της Ελλάδος
  https://www.newmoney.gr/roh/viral/dite-ton-plithismo-tis-elladas-se-schesi-me-ton-pagkosmio-plithismo/?fbclid=IwAR3JZIy0UvtHyXNZhwRRcW-7rrKRul_2w4wEbtn72NQaqPkNdbMPQl9pKgs#.XiXU3LzQMF8.facebook

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 7. Richard von Coudenhove-Kalergi
  https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_von_Coudenhove-Kalergi
  8. Η αύξηση του πληθυσμού της Γης τα τελευταία 2.000 χρόνια (βίντεο)
  https://cityportal.gr/7-tainies-apopse-sth-thleorash-4-protaseis-tuesday-movies,178817,1329,64,0

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Be simple