Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

10. Νέες πηγές εξουσίας

Υδροχόος, Σημάδι, Ωροσκόπιο, Αστρολογία, Εικονίδιο

Το βιβλίο της συγγραφέως Marilyn Ferguson  που εκδόθηκε το   1980 ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις. Το βιβλίο τελικά μεταφράστηκε σε περίπου 16 ξένες γλώσσες και η Φέργκιουσον έγινε ένας  προωθημένος  ομιλητής σε όλη τη Βόρεια Αμερική και σε όλο τον κόσμο, ταξιδεύοντας τελικά μέχρι τη Βραζιλία, τη Σουηδία και την Ινδία για να μεταδώσει το  μήνυμα. Το 1985 παρουσιάστηκε ως κύριος ομιλητής στο συνέδριο «Spirit of Peace» με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, όπου εμφανίστηκε μαζί με τη μητέρα Τερέζα και τον Δαλάι Λάμα του Θιβέτ.

"Μπορείς να καθοδηγήσεις ένα μεγάλο οργανισμό με ανεπαίσθητες εισροές΄' 

Mερικοί πολιτικοί επιστήμονες έχουν προβλέψει τον σχηματισμό ενός κόμματος του κέντρου, που θα μπορούσε να εκφράζει ταυτόχρονα τις ανθρωπιστικές αρχές και την οικονομική ελευθερία. Aλλά επειδή τα πολιτικά κόμματα είναι ακριβώς εκείνο το είδος συμβατικής κοινωνικής δομής που δεν λειτουργεί σωστά, μάλλον δεν φαίνεται να προκύπτει κάποιο κόμμα από τη συνωμοσία του Υδροχόου ή από κάποιο από τα κοινωνικά κινήματα που αναπτύσσονται σήμερα. H προσπάθεια που χρειάζεται για να ιδρυθεί ένα νέο κόμμα και να υποστηρίξει υποψηφίους απέναντι στα περιχαρακωμένα κόμματα θα αντλούσε ενέργεια από άλλα εγχειρήματα με καλύτερους στόχους

Yπάρχουν νέες πιο ευφάνταστες και αποδοτικές πηγές για την εξουσία που χρειάζεται η κοινωνική αλλαγή. Eχουμε ήδη μιλήσει για την εξουσία του ατόμου που είναι εγγενής στην μεταμορφωτική διαδικασία την ανακάλυψη ότι ο καθένας μας είναι όλη η διαφορά του κόσμου. Eχουμε μιλήσει για την εξουσία του δικτύου αυτή την καταλυτική μορφή κινητοποίησης ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

Η εξουσία να προσέχεις να ανακαλύπτεις τι λειτουργεί να αντέχεις την μεταμορφωτική σύγκρουση δίνει στον καθένα το πλεονέκτημα να είναι εντελώς ξύπνιος κόμη και μαζί με εκείνους που είναι εξαρτημένοι από τα κοινωνικά αναλγητικά τους περισπασμούς την άρνηση και τον κυνισμό. H συνειδητή μεταμόρφωσή του στρες είναι ένας καινούργιος παράγων στην ιστορία.

Το ίδιο είναι και η εξουσία της αυτογνωσίας. Eως ότου η τεχνολογία μας απάλλαξε από τον αγώνα για την επιβίωση λίγοι είχαν το χρόνο ή την ευκαιρία να κοιτάξουν εντός τους να εξερευνήσουν την ψυχή. H αυτογνωσία οδηγεί σε μία βαθιά αλλαγή του ορισμού της εξουσίας από το ίδιο το άτομο. Όσο το εγώ μειώνεται τόσο περιορίζεται ανάγκη κυριαρχίας. Η μη εμπλοκή σε παιχνίδια εξουσίας γίνεται ένα είδος φυσικής εξουσίας. Υπάρχει μία απελευθέρωση της ενέργειας που προηγουμένως στρεφόταν σε αγχώδη ανταγωνισμό. Είναι η εξουσία να αφήνεις.


Η εξουσία της ευκαμψίας επιτρέπει στον πιθανόν αντίπαλο να γίνει μέρος της λύσης στο πρόβλημα, όπως περίπου αυτή που ασκούν το Aikido κυλάνε με την ενέργειά του αντιπάλου. Το πολιτικό αυτό Aikido διοχετεύει ενέργεια προς μία επιλεγμένη κατεύθυνση εν μέρει με την αναγνώριση των αναγκών των δυνητικών αντιπάλων. Βοήθα τους αντιπάλους να κάνουν τη μετάβαση ενώ η μετωπική επίθεση σκληραίνει τη θέση τους

Στο βιβλίο του “Βήμα προς τον άνθρωπο” ο John Plant πρότεινε το 1967 τη χρήση φυσικών στρατηγικών για την επίτευξη της κοινωνικής Μεταμόρφωσης. 

 Δουλέψτε παράλληλα με τα νερά του ξύλου είπε, βρείτε την εστία της εξουσίας, ανακαλύψτε το δρόμο της ελάχιστης διαταραχής γίνεται καταλύτες. Πολύ συχνά οι μαχητικές μειοψηφίες σπαταλούν τις ενέργειές τους σε σταθερούς φίλους ή σταθερούς αντιπάλους παρά μάλλον σε όσους είναι έτοιμοι να πεισθούν. Η βασική δουλειά μιας πεφωτισμένης  μειονότητας δεν είναι να πολεμήσει την πλειονότητα αλλά να της δείξει πως¨. 
Κάθε μειονότητα που κατανοεί τη δύναμή του αρχικού κρυστάλλου σε ένα διάλυμα, της ενίσχυσης μιας ιδέας, μπορεί ταχύτατα να αποκτήσει επιρροή πέρα από τους αριθμούς της Δουλέψτε με την τεχνολογία και τις φυσικές και κοινωνικές φόρμες και όχι εναντίον τους παρότρυνε,  ο Πλαντ. Να είστε εύκαμπτοι. Ένα εύχρηστο σύστημα επιτρέπει στις πιέσεις να συσσωρεύονται έως ότου κάποιο τμήμα της δομής σπάζει ξαφνικά η επικίνδυνα.

Η εξουσία της επικοινωνίας που αυξάνεται συνεχώς επιτρέπει τη γρήγορη εκπομπή νέων ιδεών μία μετάδοση Όραμα των ερωτημάτων πειραμάτων και εικόνων.

Η δύναμη αποκέντρωσης πηγάζει από το ρεύμα νέων εικόνων ιδεών και ενέργειας σε όλα τα σημεία του πολιτικού σώματος. Οι συγκεντρώσεις εξουσίας είναι το ίδιο φυσικές και θανάσιμες με ένα θρόμβο αίματος τη μία ηλεκτρική γραμμή χωρίς γείωση.  Σελ. 286-288

Το συμπέρασμα είναι  πως  η Marilyn Ferguson προωθήθηκε από θεοσοφιστικά κέντρα εξουσίας, αλλιώς δεν θα μπορούσε να μιλήσει στον ΟΗΕ μαζί με την  αμφιλεγόμενη Μητέρα Τερέζα και τον   θεοσοφιστή  κινεζομογγόλο Δαλάι Λάμα.  Κέντρα που  αναδύθηκαν μετά το 1900 και οπωσδήποτε  έχουν φοβερές γνώσεις, όχι όμως ξεκάθαρες και διαυγείς. 
Είναι  ένα ενδιαφέρον βιβλίο που λέει πολλά και πρέπει να το διαβάσει κανείς με ανοικτό πνεύμα  για  να βρει τα λάθος και τα σωστά.
Φυσικά η  Εκκλησία, ως επίσημη εξουσία, πνέει τα μένεα για όλα αυτά, για τον απλούστατο λόγο πως  οι αποκαλύψεις αυτές, της κλέβουν μέλη από το κοπάδι του ποιμνίου και μειώνουν τις εισφορές στο εκκλησιαστικό ταμείο. 
Μη τις παίρνετε στα σοβαρά.
Διαβάστε τα βιβλία χωρίς θρησκευτικές εμμονές και προκαταλήψεις    για χάρη της γνώσης και μόνο και με τη νηφαλιότητα συντροφιά.

Η Συνωμοσία Του Υδροχόου

Marilyn Ferguson

 Χώρα Λάιον

Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Be simple